Svenska inredningsstilar finns det gott om. Stilar som lantligt och romantiskt, Svartvit, New England och Stilrent är några av stilarna. Stilarna beror precis på personerna som bor i dem och präglats av var personerna bor i landet och hur bra ställt dom har det. Olika hem skiljer sig väldigt mycket åt, vissa gillar färg andra gillar mer enhetligt och ljusa färger. Här är några av stilarna som finns i Sverige idag.

Lantligt och romantiskt

Lantliga stilen är den stilen som funnit längst i Sverige, den slits aldrig ut och folket verkar inte tröttna på att inreda sin sommarhus eller torp i denna stil. Det är en mysig stil som präglas av kombinationen av äldre objekt och nyare. Den kan förklaras som enklare i sin helhet, men väldigt varm då en lantlig stil blir väldigt personlig. Med flera objekt i ett rum och vågade flerfärgade tapeter precis som på 50 talet. Den lantliga stilen är en stil som tar en tillbaka i tiden, är väldigt romantisk och ger en hög mysfaktor.

Svartvit inredning

En känsla om enhetlighet är en bra förklaring av en svartvit inredning. Den går bra att använd i den flesta hem och tilltalar väldigt många då den är väldigt enkel. Inga färgklickar bara svart och vitt, linjer och kvadrater. Lite opersonlig ibland, men den följer trenderna och finns i allt fler hem runt om i Sverige.

New England

Den marina stilen som härstammar från England. Denna stil finns oftast i skärgården, men även på fritidsbåtar. Blått som vatten och vitt präglar denna stil. Det maritima temat passar bra till New England då denna stil är en stil som får en att längta till att vakna upp jämte vatten och blåa vågor. Den är populär och har under en flera år varit populär, stilen ändrar inte på sig så mycket saker och ting kommer igen. Det snyggast är lakan och kuddar vilket  är vacker att byta ut och fräscha upp efter ett tag.

Stilren stil

Stilrent stil kan beskrivas som vitt och ljusa färger med en gnutta färg. En färgklick kan tillexempel vara en färgglad kudde. Grafiska stil med raka och kvadratisk  linjer är väldigt populärt för denna stilen. Den passar i de flesta hemmen, man kanske inte alltid ger en mysig känsla. Då vitt och ljusa färger inte ger någon färg utan är väldigt enfärgat så gör en färgklick väldigt mycket in i denna bild.  Färgglada växter och blommor kan också ge en fin färgklick tillsammans med det stilrena. Olika inredningsstilar utgår från olika saker såsom trender, kvalité, färger och designers.

Trender varierar och kommer och går, vissa finns i hemmen under längre perioder medan vissa tycker att det ska bytas ut efter endast en vecka. Stilar såsom stilren, New England, svart vitt och lantligt romantiskt är bara några av det många individuella stilarna i Sverige. Det finns många inredningsbloggar i Sverige där varje person ger sin egen prägel, samarbetar med olika företag och lyckas inreda ett snyggt hem enligt deras egna önskemål och trender  som dom gillar.