Kan akupunktur hjälpa till med viktminskning

Akupunktur viktminskning – den kinesiska helande behandling som sticker du till stift ner (pun intended!) De underliggande orsakerna till alla sjukdomar! Okej, skämt förutom Akupunktur är en orientalisk alternativ healing teknik som följer den metod för att manipulera flödet av qi eller livskraft för att åstadkomma hälsa och välbefinnande och att ställa in balansen mellan yin och yang höger för att läka föremål för olika sjukdomar, störningar och infektioner. Kommer till frågan om att förlora pounds och inches (! Från kroppen naturligtvis inte de matematiska omvandlingar diagrammet för Guds skull), den senaste brännande fråga som har redan cirkulerar i olika hälso och wellness tidskrifter, cirkulär och liknande webbplatser är – kan akupunktur hjälpa till med viktminskning? Om ja, hur? Tja, läs rakt fram, utan att befinna till de andra flikarna som du har hållit öppna, om du verkligen vill komma till rötterna av denna fråga!

Har akupunktur verkligen hjälpa till med viktminskning?

Svaret, som kommer från kvalificerade akupunktur utövare (för att inte nämna, personer som säger sig ha prövat denna metod för viktminskning), verkar vara starkt inriktad jakande. I fall du undrar varför jag inte kom upp med en rak ja, det är eftersom medan akupunktur inte bidra till viktminskning processen, det är inte det enda som gör susen. Den akupunktur terapi i sig inte direkt smälter de extra fett eller bränna de överskridande kolhydrater. Snarare ger det ett uppsving för andra åtgärder viktminskning, såsom kost och motion genom att göra några justeringar i kroppen, så att slutresultatet, som viktminskning, förstärks och ämnet förlorar mer i vikt snabbare än han / hon skulle om han / hon fast bara till traditionella metoder. Akupunktur fungerar inte ensam att tona kroppen men det fungerar tillsammans med andra åtgärder viktminskning. I stället för att ersätta den traditionella plan för viktminskning med akupunktur terapi är det bättre och en mer pragmatisk inställning till är akupunktur inom hela viktminskning schema och göra det till en del av den sammansatta viktminskning plan.

Hur hjälper akupunktur med viktnedgång?

Kommer till den tekniska delen, som jag nämnde ovan, förstärker akupunktur graden av att förlora vikt genom att göra några justeringar på vissa fysiologiska processer. Dessa fysiologiska manipulationer börjar med akupunktör välja och sticka nålar i dem energipunkter som påverkar den totala ämnesomsättningen. Detta görs för att påskynda en långsam ämnesomsättning så att fler kalorier bränns och mindre kolhydrater får lagras bort som fett. Därefter ligger fokus flyttas till att kroppen producerar vissa hormoner i mer mängder. Ledande bland dessa är endorfiner, må bra hormoner som förmedlar en känsla av tillfredsställelse och belåtenhet till kroppen. När mer endorfiner utsöndras, tolkar hjärnan kemiska signaler som för kompletta självförverkligande och mättnadskänsla. Den hunger signaler, som är starkast när hjärnan läser kemiska tecken på stress, ångest och depression, få lägre i intensitet och frekvens. Detta leder till en naturlig dämpning av aptit, automatiskt resulterar i ämnet att äta mindre och hindrar honom / henne från att hänge sig åt binging och emotionella utfodring ursinne.

Även channelizes akupunktur livet energier och humors av kroppen på ett sätt som har en direkt effekt på nivån av LDL-kolesterol och triglycerider i kroppen. Genom att mobilisera dessa energier genom de olika akupunkturpunkter och meridianer, är halterna av dåligt kolesterol och ohälsosam lipider fällde, vilket gör vägen för ett friskare hjärta som ger mer energi till ämnet för att utföra rigorösa arbete viktminskning ut regimer. Kan akupunktur hjälpa till med viktminskning? Ja det gör, men att förlita sig på det ensam och ge upp om kost och motion inte får du väldigt långt om du menar allvar med att vinna slaget om bula!