Behöver du en webbplats men vet inte hur man skapar den? Känner du att din bristande IT-kunskap begränsar dig? Hos webbplatsbyggaren kan du skapa din hemsida helt själv.

De viktigaste funktionerna hos webbplatsbyggare:

NoCode – skapande utan kunskap om programmering. Sidgeneratorn kräver inte programmeringsspråk (HTML, CSS, PHP eller JavaScript).

Dra-och-släpp – skapa och redigera sidor görs genom att dra element till rätt plats.

WYSIWYG (What You See Is What You Get) – redaktören arbetar efter principen “what you see is what you get.” Denna princip bestämmer webbplatsbyggarnas arbete – utseendet på elementen på webbplatsen är detsamma som i redigeraren, och alla ändringar du gör kommer att vara synliga i realtid. Vill du ändra färger, typsnitt, layout på element, men är inte säker på resultatet? Du gör först ändringar i editorn och kontrollerar hur sidan ser ut, sedan bestämmer du om du vill implementera dem.

Vad du ska titta efter när du väljer en webbplatsbyggare

  • Attraktiva mallar: Din personliga webbplats speglar din personlighet och livsstil, så den ska se vacker ut. Jag valde designers med en mängd olika malldesigner specifikt för personliga webbplatser.
  • Anpassningsalternativ: Mallar är bekväma, men de bästa personliga webbplatserna är alltid väl genomtänkta. Dessa designers låter dig ändra många detaljer för att visa din individuella stil.
  • Enkelt och användarvänligt gränssnitt: De flesta användare är inte professionella programmerare eller designers, så vi behöver plattformar som är lätta att göra ändringar.
  • Innehållshanteringsfunktioner: Många personliga sidor är designade för att dela innehåll, så jag har prioriterat byggare för att hjälpa dig att skapa bloggar och portföljer.

Populära webbplatsbyggare

Wix erbjuder ett stort urval av mallar för allt från CV och personliga portföljer till vloggar, bios och bloggar om stil och skönhet. När du väl har valt en mall kommer du igång med en enkel dra-och-släpp-redigerare som gör det enkelt för dig att lägga till ditt innehåll och flytta element runt på sidan.

De eleganta och professionella mallarna i Squarespaces bibliotek är perfekta för fotografer och designers som behöver få sin webbplats att se elegant ut. En enkel redigerare och anpassningsalternativ gör att du kan få ut det mesta av dessa mallar och ge dem din egen stil.

WordPress.com är den första och mest populära plattformen för bloggare. Detta är det ursprungliga syftet med den här plattformen, varför ämnena här främst är inriktade på bloggar. Det är därför WordPress.com är det bästa alternativet för dig om du vill starta en blogg.

Webnode tillhandahåller ett enkelt verktyg för att skapa en mängd olika webbplatser. När det gäller designbekvämlighet och attraktiva mallar har Webnode en speciell plats på vår lista. En hel sektion med mallar är uteslutande tillägnad personliga webbplatser: det finns också mallar för portföljer och bloggar.