När det kommer till att passa finns det många frågor som män har. Vilken färg ska jag välja? Ska jag få en enkel- eller dubbelknäppt kostym? Vilken passform är bäst för mig? I det här blogginlägget kommer vi att svara på alla dessa frågor och mer!

Vi kommer att ge dig en omfattande guide om hur du väljer den perfekta kostymen för din kroppstyp och personliga stil. Så oavsett om du gör dig redo för en anställningsintervju, ett bröllop eller bara vill se skarp ut varje dag, läs vidare för våra tips!

Välj din färg

Det första steget i valet av kostym är att välja färg. Även om svart och marin är klassiska val, kan du också välja grått eller brunt för att ge din look lite mer personlighet. Det är viktigt att välja en nyans som fungerar med både din hudton och hårfärg, samt en som kompletterar de andra plaggen i din garderob.

Försök att bestämma vilken färg som passar bra med skjortor, slipsar och accessoarer du redan äger. Om du till exempel går med en marin kostym, kan ljusblå eller rosa skjortor hjälpa till att få fram dess nyans snyggt. På samma sätt kan din ögonfärg också hjälpa dig att bestämma vilken färg kostym du ska välja. Grå, till exempel, ser bra ut på killar med nötbruna ögon.

Välj rätt passform

När det kommer till passform finns det tre huvudkategorier att välja mellan: regular, slim, och skinny.

Regular passform är lite boxig och har gott om plats i bröstet och midjan. Slim fits ger ett lite modernare utseende samtidigt som de behåller en viss löshet. Skinny passform kramar hårt om din kropp hela vägen – se bara till att de inte är för tighta, annars ser du ut som om du har kläder på dig två storlekar för små.

Leta efter ett kvalitetsmärke

När det kommer till kvalitetsdräkter får du vad du betalar för. Vi rekommenderar att du investerar i en kostym från ett pålitligt och professionellt märke – detta kommer att säkerställa att plagget är tillverkat av kvalitetstyger och skickligt skräddarsytt för att passa din kropp perfekt. Leta efter märken med starkt rykte och bra recensioner så att du kan vara säker på att din kostym kommer att hålla dig i många år framöver.

Se också till att kostymen är gjord av ett ventilerande och bekvämt material som ull, bomull eller linne. Dessa tyger låter din hud andas och håller dig sval i varmt väder.

Kontrollera längden

Längden på din kostym är lika viktig som färgen och passformen. Den ska träffa vid eller något ovanför mitten av din sko så att det inte finns något tyg utan fåll som dinglar runt anklarna. Om den är för lång, ta med den till en skräddare för förändringar – detta kommer att förhindra en ful effekt i midjan och höfterna.

Ärmarna ska också sluta precis ovanför handledsbenet så att bara ca 1 cm av din skjortmanschett är synlig. Lyft upp armarna för att testa längden och se till att tyget på din kostym inte drar upp förbi handleden.

Tyg är viktigt

Tyget i din kostym är lika viktigt som dess färg och passform. Ull, linne och bomull är alla utmärkta val för kostymer – var och en erbjuder ett annat utseende och känsla. Ull är slitstarkt men ändå bekvämt och är ett utmärkt alternativ för kallare klimat. Linne, å andra sidan, är lätt och andas – perfekt för varma sommardagar. Och bomull ger ett tidlöst utseende som passar i alla situationer.

Tillbehör

Rätt tillbehör kan ta ditt kostymspel till nästa nivå! En snygg slips eller fickruta ger en touch av personlighet till din look, medan manschettknappar och hängslen ger lite extra polering. Välj tillbehör som matchar färgen och stilen på din kostym – om du till exempel bär en marin kostym kan en röd slips hjälpa till att få fram dess nyans snyggt.

Dessutom kommer en bra klocka, bälte och ett par snygga skor att fullända din look. Ett par snygga loafers i läder eller klänningsstövlar ger en extra touch av sofistikering till din outfit.

Nu när du vet hur du väljer den perfekta kostymen för alla tillfällen är du redo att se skarp ut och göra ett fantastiskt intryck. Följ dessa tips och du kommer säkerligen att vända dig vart du än går! Tänk på att nyckeln till att se bra ut är att hitta en kostym som passar din kroppstyp och stil. Ha kul att handla dina nya nödvändigheter i garderoben!