Äntligen klart!

Nu är jag äntligen klar med vårstädningen. Det tog mig flera veckor att göra klart allting! Jag har verkligen gjort städningen grundligt. Jag har till och med möblerat om. Gardinerna är bytta, mina fönster är putsade och jag har kastat gammalt bråte på tippen. Nu känns hela hemmet mycket mer luftigt och ljust. Det är skönt.

Bygga garderob

Som en bonus blev det mycket plats över efter att jag gjorde om lite i sovrummet. Nu har jag utrymme att äntligen bygga lite förvaringsmöjligheter för mina kläder. Jag tänkte mig att ena hörnet av rummet skulle vara som en öppen garderob. Öppna garderober känns så fräscht på något vis (under förutsättningen att det är prydlig). Jag har googlat lite på vad det finns för möjligheter att bygga ihop något sådant själv. Jag hittade en hemsida, Pelly Components, som har massor med saker som man behöver om man ska bygga en egen anordning.

Sminkbord kanske?

De har många tips på vad man kan använda för att bygga en garderob. De har saker man kan bygga bra skoställ med, till exempel. De har också ställ för slipsar, vilket jag tycker är lite häftigt. Det finns till och med anordningar och krokar som man kan använda för att bygga hållare till hårtork och dylikt. Den som känner sig kreativ kan bygga ihop ett helt smink/hår-förvaringssystem. När jag tittade runt på Pelly Components sida blev jag faktiskt sugen på att bygga ett sminkbord med massa smarta lösningar. Men det skulle bli för mycket på en gång. Jag tänkte börja med att bygga en garderobsdel i sovrummet så får vi se hur det blir med det andra sedan.

En sak som jag funderar på är att bygga in en strykbräda. Man kanske kunde ha den dold strykbräda som man kan fälla ut när det är dags att stryka. Pelly Components har en del inspiration även där. Jag vet inte helt hur designen på min garderob ska bli än. Jag har inte börjat med skissen än. Men en garderob i sovrummets hörn blir det definitivt!