1,5 kg vitkål 
0,5 kg morötter 
1 purjolök 
2 röda paprikor 
1 gul paprika 
1,5 dl äppelcidervinäger 
1 dl rapsolja 
1 dl socker Salt & peppar

En treveckorssallad är perfekt att ha i kylen då den precis som namnet antyder håller i tre veckor. Perfekt att servera istället för den gamla vanliga grönsalladen av isbergssallad, gurka och tomat. Även om den vanliga salladen går så snabbt att fixa i ordning då det bara är att skära upp så är denna treveckorssallad värd att testa!

Detta recept är verkligen jättelätt att göra, samtidigt som det är både billig och väldigt god. Jag kan nästan lova dig att den kommer att vara slut innan tre veckor har gått.

Treveckorssallad – Så här gör du!

  • Blanda äppelcidervinägern, rapsoljan, sockret, salt och peppar i en kastrull. Använd gärna en blandpeppar som finns att köpa i affären. Den jag använder innehåller svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och rosépeppar. Mums!
  • Låt koka upp. Låt lagen svalna något innan du blandar den med övriga ingredienser. Riv under tiden vitkålen samt morötterna, ta bort skalet på morötterna om det behövs.
  • Hacka paprikorna och finstrimla purjolöken. Blanda alla grönsaker i en stor skål. Häll sedan över lagen och blanda väl.

Nu har du en underbar sallad att njuta av. Testa den exempelvis med en god ost- och skinkpaj!